e
Banner

Etiketler: mustafa gültepe



Hazır giyimciler lojistik maliyetleri düşürme peşinde


Yayın: 27-07-2018
Kategori: Tekstil

17 milyar dolar olan hazır giyim ihracatını 33 milyar dolara çıkarmak için yola çıktıklarını belirten İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, “Hazır giyim sektörünün hedeflerini gerçekleştirebilmesi için, firmaların rekabet gücüne olumsuz etki yapan unsurların asgariye indirilmesi gerekiyor. Lojistik sektöründen öncelikle maliyetleri azaltma konusunda yaklaşım bekliyoruz” dedi. 




Hazır giyim sektörü havayolundaki krizi fırsata çevirme peşinde


Yayın: 23-12-2020
Kategori: Tekstil

Pandemi döneminde kara ve denizyolu sevkiyatlarında ciddi sorunlarla karşılaşan hazır giyim sektörü, bu dönemde havayolunda yaşanan krizi fırsata çevirmek istiyor. Seyahat kısıtlamaları nedeniyle alanlarda bekleyen THY uçaklarının uygun fiyatla hazır giyim ve diğer sektörlerdeki ihracatçılara tahsis edilmesini talep eden İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, böylece ABD pazarına havayoluyla ürün sevkiyatının cazip hale getirilebileceğini söyledi. Gültepe ayrıca, navlun desteklerinin süresinin 2 yıl uzatılmasını istedi. 




"İhracatçı ve lojistikçi arasındaki köprüleri güçlendirmeliyiz"



Türkiye Lojistik Portalı’nın ihracatçı ile lojistik sektörü arasında bir köprü vazifesi görerek, güçlü bir iletişimin oluşmasına zemin hazırladığını belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, taraflar arasında lojistik merkez yatırımların artırılması, Türkiye’nin Lojistik Performans Endeksi’nde üst sıralara taşınması, veri alışverişinin modernleştirilmesi ve iyileştirilmesi alanlarında ortak çalışmalar yapılabileceğini söyledi.




TİM Başkanı Mustafa Gültepe: Yeşil dönüşümü fırsata dönüştürebiliriz


Yayın: 19-12-2023
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türk ihracatçısı Cumhuriyetin ikinci yüzyılına Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma hedefiyle giriyor. “Lojistik sektörü ihracatçılarımızın her zaman en büyük takım arkadaşı oldu” diyen TİM Başkanı Mustafa Gültepe, başlattıkları yeşil dönüşüm sürecine bir eylem planıyla lojistik sektörünün de katılması gerektiğini söyledi. Gültepe, “İş birliği ve istişare ile yeşil sürecini fırsata dönüştürerek ihracatta büyük hedeflerimize emin adımlarla ilerleyebiliriz” dedi.